3/18/2012

Ervilhas Com Chouriço e Ovos escalfados

Vers van de Kweker Gele Zoete Erwten op mijn manier
www.versvandekweker.nl


Een paar weken geleden, was ik op facebook, en een pagina kreeg mijn aandacht. Vers van de Kweker!
Ze hadden een doperwt dat Gele Zoete Erwt genoemd werd, en het was toen gratis te proberen. Daarop heb ik gereageerd, en, een week later, had ik de erwten voor de deur.
Ik was er blij mee. en besloot het dit weekend te maken. Dit gerecht is geaspireerd op mijn Portugese achtergrond.
                                                                                    Ik kan jullie vertellen dat de erwten een aanrader zijn!! De smaak is voortreffelijk en zeer gezond! Ik zeg doen! 

Benodigdheden

500 gr gewekt gele zoete erwten (een dag is genoeg)
1 chorizo (Portugese of Spaans)
500 gr. gerookt spek in blokjes
4 eieren
1 grote ui
4 grote tenen knoflook
1 bos peterselie
4 laurierblad, 2 kruidnagels, 3 jeneverbessen 1 bouillon blok, een theelepel zoete paprika, 1/4  madame Jeanette of Spaanse peper zonder pitjes, 1 blik gepelde tomaten, 1/4 lt rose wijn, 1/2  glas olijfolie.

Bereiding

Kook de erwten in een pan met ruim water, zout, 2 blaadjes laurier, en een scheutje olijfolie gedurende 1 uur.
In een pan doe 1/2 glas olijfolie, met de ui en de knoflook gesneden in stukjes, 2 laurier blaadjes, de kruidnagels en de jenever bessen. Laat alles glazig worden. Doe de uitgeperst tomaten erbij, de bouillon bloc, de paprika poeder, en laat alles tot aan de kook brengen. Voeg de spek blokjes, en de chorizo toe en roer het goed erdoorheen. Voeg dan de erwten toe, met 3/4 glazen van de vocht waarmee de erwten gekookt zijn en de rose wijn. Roer alles door elkaar en laat het sudderen op lage vuur gedurende 1 uur. Tien minuten voor het einde, voeg de gemalen peterselie en de eieren (zonder schaal) toe. De eieren moeten nog genoeg vocht hebben om gaar te worden. Doe de deksel op de pan en laat alles nog 10/15 minuten op lage vuur garen.

Het is klaar! Eet smakelijk! Bom Apetite!


Ervilhas com Chouriço e Ovos escalfados á minha moda

Ingredientes
500 gr. de ervilhas secas, demolhadas de um dia para o outro
1 chouriço de carne grande
500 gr. de toucinho fumado aos cubos
1 cebola grande
4 dentes de alho grandes
1 molho de salsa picada, 1 colher de colorau doce, uma malagueta  fresca sem sementes, 2 cravinhos da india, 1 caldo knorr de carne, 1/4 de litro de vinho rose (pode ser branco, mas o rose dá um sabor mais primaveril :)), meio copo de azeite ,uma lata de tomate pelado aos cubos sal e pimenta q.b.

Confecção

Coza as ervilhas numa panela com bastante água, temperada com sal, 2 folhas de louro e um pouco de azeite durante 1 hora. Faça um estrugido mum tacho grande, com meio copo de azeite, a cebola e alho picado, o louro, o caldo knorr e o colorau, e a malagueta até tudo estar brilhante e coradinho. junte o tomate pelado eaos cubos, e deixe refogar por 5 minutos. Junte o toucinho aos pedacinhos, o chouriço ás rodelas, mexendo bem. Passados 10 minutos, junte as ervilhas cozidas e escorridas, 3/4 copos da água de cozer as ervilhas, o quarto de litro de rose, sal e pimenta a gosto. tape o tacho e deixe em lume brando cerca de uma hora a apurar. Quinze minutos antes de estar pronto, deite a salsa picada e os ovos sem casca por cima, sem mexer. Coloque a tampa no tacho e mantenha cerca de 15 a 20 minutos em lume brando para os ovos escalfarem.

Está pronto! Espero que gostem, bom apetite!

5 comentários:

Sandra disse...

Mas que bom aspecto!! Vou seguir o teu blog e acompanhar as tuas receitas! Bjs transmontanos!

Sandra disse...

Por acaso não tens uma bos receita de migas? :) #adoro

Mituxa disse...

Sandra, a receita das migas segue em breve. Beijinhos!

Sandra disse...

Joepie!!

Mituxa disse...

sim sim